Nijland in spagaat: 'Wij zijn hier uitermate ongelukkig mee'

Nijland in spagaat: 'Wij zijn hier uitermate ongelukkig mee'

06-12-2016 07:17
19

FC Groningen is niet blij met de flirt tussen De Graafschap en Henk de Jong. Laatstgenoemde is bij de eredivisionist in dienst als acccountmanager, maar De Jong zou de uitdaging in Doetinchem graag willen aangaan. De Graafschap ontdeed zich afgelopen weekend van trainer Jan Vreman. 

"Wij gunnen hem dit ook, maar zijn hier uitermate ongelukkig mee", legt Groningen-directeur Hans Nijland uit aan het Dagblad van het Noorden. "Toen wij Henk de Jong hebben aangesteld, hebben wij over dit scenario met hem gesproken. Het moet niet zo zijn, hebben wij toen gezegd, dat er over drie, vier maanden een club voor jou komt en dat je dan alweer bij ons weggaat. Dit voelt alsof je vier maanden getrouwd bent en dan alweer tegen elkaar zegt: we gaan uit elkaar."

Maandag gingen Nijland en De Jong met elkaar in gesprek. "Henk heeft aangegeven dat hij graag naar De Graafschap wil. Ze willen hem daar met ingang van 1 januari als trainer aanstellen. Ik begrijp dat ook wel. Als ik directeur van De Graafschap was, zou ik denk ik ook bij Henk zijn uitgekomen. De fans, de streek… ik denk dat Henk daar heel goed past."

Groningen wil geld zien bij een vertrek van de oud-trainer van SC Cambuur. "Henk doet het ook als accountmanager verrekte goed. Hij heeft niet alleen de gunfactor, maar heeft ook commercieel talent. Ik voorspel hem ook een mooie toekomst op het commerciële vlak. Maar nogmaals, wij begrijpen dat het bloed bij hem kruipt waar het niet gaan kan en wachten nu op De Graafschap. Want als ze hem willen aanstellen moeten ze langs ons."