In beeld Moussa Dembele, die als voorbeeld wordt gezien voor Karamoko

'Ajax biedt fantastische opleiding en strijdt met Chelsea en City om toptalent'

'Ajax biedt fantastische opleiding en strijdt met Chelsea en City om toptalent'

07-12-2016 08:54
12

De dertienjarige Karamoko Dembele heeft zich nu al in de kijker gespeeld van vele Europese topclubs. Het toptalent van Celtic was de jongste speler ooit die voor Celtic onder 20 uitkwam en staat nu op de lijst van onder meer Ajax.

Dat meldt de Britse krant The Independent. Niet alleen Ajax heeft interesse in de jonge speler, want ook Chelsea en Manchester City strijden om zijn krabbel. Ajax gelooft volgens het gerucht dat het Dembele de beste jeugdopleiding kan bieden die er maar is. Celtic is niet bereid om hem te laten gaan; Dembele speelt al sinds zijn tiende levensjaar bij de club uit Glasgow.

Wedden

Meer odds

Zelfs Celtic-manager Brendan Rodgers bemoeit zich met de toekomst van Dembele. Hij vertelde de jongeling dat hij niet moet dromen om vóór City, maar tégen City te spelen. Ook is Moussa Dembele, de aanvaller van het eerste, als voorbeeld aangeduid door Rodgers. Vorige zomer werd hij van Fulham overgenomen en nu is hij dé revelatie bij Celtic. Ook voor Karamoko Dembele liggen er dus toekomstige kansen, was de boodschap.