Barcelona verwacht 'binnen enkele dagen' witte rook over geliefde Suarez

Barcelona verwacht 'binnen enkele dagen' witte rook over geliefde Suarez

07-12-2016 20:18
3

De toekomst van Luis Suarez ligt in Camp Nou. FC Barcelona-president Josep Maria Bartomeu bevestigt woensdag dat de Uruguayaanse aanvaller gaat verlengen.

Het is een kwestie van tijd voordat het mondelinge akkoord tussen Suarez en Barça zwart op wit wordt gezet, laat Bartomeu weten. Het huidige contract van de oud-speler van FC Groningen, Ajax en Liverpool loopt over tweeënhalf jaar af. Hij kan verlengen tot de zomer van 2022.

"Er zijn nog slechts een paar details in te vullen, maar Luis blijft nóg langer bij FC Barcelona", laat Bartomeu weten aan Radio Visión y Cadena Celeste. "Hij is zeer geliefd binnen de club. Ik verwacht binnen een paar dagen, heel misschien een paar weken het verlossende woord te kunnen laten horen."

Suarez nam onlangs ook zelf al een voorschot op een langer verblijf in Barcelona, waar hij sinds 2014 speelt. "Ik kijk ernaar uit om mijn team verder te helpen met goals", liet hij toen weten. "Ik wil bij deze club verder gaan met prijzen winnen."

De 29-jarige Suarez was afgelopen seizoen in bloedvorm bij Barcelona, met liefst 40 doelpunten in 35 competitieduels. Eerder dit jaar zinspeelde hij op een terugkeer naar Ajax, maar de Amsterdamse club zal nog even geduld moeten hebben.