Update: Brands bevestigt 'stevige aanbieding' voor PSV-aanvaller

Update: Brands bevestigt 'stevige aanbieding' voor PSV-aanvaller

08-12-2016 10:44
22

Jürgen Locadia krijgt hoogstwaarschijnlijk een nieuw contract bij PSV, zo meldt Voetbal International. De aanvaller van de Eindhovenaren staat op het punt om zijn huidige contract met twee jaar te verlengen.

De geblesseerde Locadia ligt nu nog tot de zomer van 2019 vast, maar de verwachting is dat de 23-jarige spits zijn contract met twee seizoenen verlengt. Hij raakte eind augustus geblesseerd aan zijn lies tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Groningen (0-0). Sindsdien heeft Locadia niet meer bij de selectie gezeten. Hij is herstellende van de blessure en keert na de winterstop weer terug.

Locadia moest het de afgelopen jaren vaak doen met een rol als back-up voor de spitspositie. Hij was afgelopen seizoen vaak linksbuiten in het elftal van Phillip Cocu, terwijl Luuk de Jong de spitspositie bezette. De aanvaller maakte zijn debuut in het seizoen 2012/'13 en maakte direct een hattrick. Het seizoen 2013/'14 was doelpuntentechnisch zijn beste jaar: dertien goals.

Update 10.44: Jürgen Locadia kan een nieuw, stevig contract tot de zomer van 2021 tekenen in Eindhoven. Dat bevestigt Marcel Brands, technisch manager van PSV, aan het Eindhovens Dagblad. Het vertrouwen in de 23-jarige aanvaller, die na de winterstop terugkeert van een hardnekkige liesblessure, is groot.