'Larsson en Haps naar Feyenoord, afscheid van Basacikoglu en Vejinovic'

'Larsson en Haps naar Feyenoord, afscheid van Basacikoglu en Vejinovic'

12-12-2016 06:15
18

Feyenoord heeft weliswaar de wintertitel officieus binnen, de weg naar de landstitel in mei is nog lang. Dat stelt Pierre van Hooijdonk, die pleit voor versterkingen.

De oud-spits van Feyenoord heeft een concreet plan. "Feyenoord moet zich versterken in de winterstop en afscheid nemen van spelers", zegt hij bij Studio Voetbal. "Ik zou Sam Larsson halen van sc Heerenveen en Ridgeciano Haps van AZ en ik zou afscheid nemen van Bilal Basacikoglu en Marko Vejinovic en ik zou Simon Gustafson verhuren."

Van Hooijdonk vindt de selectie van Feyenoord te smal om voor het eerst sinds 1999 kampioen te worden. "Ik hoorde in het begin dat Feyenoord een sterke bank heeft, maar dat blijkt helemaal niet het geval", aldus de analyticus, die bovendien vraagtekens zet bij de keuzes van trainer Giovanni van Bronckhorst. Hij liet Steven Berghuis tegen AZ (0-4 zege) na lange tijd weer eens starten.

Berghuis maakte zondag indruk in Alkmaar en scoorde. Van Hooijdonk; "Deze jongen heeft zoveel kwaliteit en kan ook nog scoren. Het verschil tussen hem en Bilal Basacikoglu is enorm. Deze wedstrijd werd beslist door de individuele kwaliteiten van de voorhoede. Eljero Elia was ook geweldig. Als die jongens in vorm zijn, wordt het makkelijk."