Rigo tijdens het Jupiler League-duel met Telstar

PSV-tiener is 'kruising tussen Guardiola en Van Bommel': Geweldig talent

PSV-tiener is 'kruising tussen Guardiola en Van Bommel': "Geweldig talent"

12-12-2016 17:31
17

Aad de Mos heeft héle hoge verwachtingen van Dante Rigo. De Belgische middenvelder werd afgelopen week achttien jaar en De Mos weet zeker dat er voor de speler van Jong PSV een grote toekomst in het verschiet ligt. 

"We gaan hem dit seizoen nog zien in PSV 1. Dante is een geweldig talent. Gaat het heel ver schoppen en heeft uitzonderlijke kwaliteiten", vertelt de oud-trainer in gesprek met Omroep Brabant. "Hij heeft een pass over veertig meter, hij kan het spel versnellen en hij heeft een fantastische vrije trap. Hij is de beste opbouwer die je je kan voorstellen. Als type speler is hij een kruising van Guardiola en Mark van Bommel."

Rigo zelf gaat blozen als hij hoort hoe de analist over hem denkt. "Wat Aad de Mos zegt over mij is mooi. Het is leuk als zulke mensen complimenten geven. Maar ik moet me er niet teveel van aantrekken, want ik heb nog veel werk aan de winkel. Maar meer druk geeft het me niet. Ik blijf er nuchter onder."

Geert Brusselers, trainer van PSV onder 19, onderschrijft het talent van Rigo. "Dante is een groot talent, zoals we er meer hebben. Maar hij heeft wel iets unieks. De Mos is niet de enige die dat ziet. Bang dat Rigo naast zijn schoenen gaat lopen, of dat tegenstanders nu meer op hem gaan letten, ben ik niet. Daar krijgt hij weer meer weerstand van en daar wordt hij weer een betere voetballer door."