'Bankzitter kan duurste Chelsea-transfer ooit worden: bod van 71 miljoen euro'

'Bankzitter kan duurste Chelsea-transfer ooit worden: bod van 71 miljoen euro'

13-12-2016 17:12
8

In navolging van grote Braziliaanse namen als Ramires, Hulk en Alex Teixeira kan ook Oscar de overstap maken naar China. André Villas-Boas wil de middenvelder van Chelsea naar Shanghai SIPG halen en lijkt daarin te slagen.

Dat meldt The Telegraph dinsdag. Dat het Villas-Boas menens is, blijkt wel uit het bod dat inmiddels is ontvangen op Stamford Bridge: 71 miljoen euro. Het is niet ondenkbaar dat Chelsea het megabedrag uit China accepteert. Oscar komt dit seizoen niet in aanmerking voor een basisplek in de hoofdmacht van manager Antonio Conte.

De 25-jarige Oscar kon in de zomer ook al naar China, maar Jiangsu Suning kreeg toen nul op het rekest. Die club is samen met Guangzhou Evergrande, de club van de Braziliaanse trainer Luiz Felipe Scolari, opnieuw geïnteresseerd. Villas-Boas zou echter een streepje voor hebben met Shanghai SIPG.

Met de 71 miljoen uit China kan Oscar de duurste vertrekkende speler van Chelsea worden. Het record staat op naam van landgenoot David Luiz, die voor vijftig miljoen euro vertrok naar Paris Saint-Germain. Villas-Boas staat sinds november aan het roer bij Shanghai SIPG, dat met Hulk en Elkeson al twee Brazilianen in huis heeft.