Kongolo speelt hoofdrol in makelaarsconflict: Koeman gaf aan interesse te hebben

Kongolo speelt hoofdrol in makelaarsconflict: "Koeman gaf aan interesse te hebben"

13-12-2016 19:28
4

Terence Kongolo is de hoofdrolspeler in een conflict tussen de zaakwaarnemers Rob Jansen en Erkan Alkan. De integriteitscommissie van de KNVB heeft de Feyenoord-verdediger inmiddels gehoord.

Kongolo stapte over naar het makelaarskantoor van Jansen, waarmee contractbreuk is gepleegd. Dat claimt Alkan. "Alkan is zijn oude manager", legt Jansen uit aan Voetbal International. "Kongolo heeft dit verhaal aanhangig gemaakt. Ik ben bij de KNVB geweest om te getuigen over deze kwestie. De integriteitscommissie – bestaande uit heren van buitenaf – heeft het onderzoek gedaan."

Het draait allemaal om een tweede contract dat Alkan opstelde voor Kongolo. De Oranje-international zou dat niet hebben getekend, omdat hij aan alle kanten werd 'vastgespijkerd'. Daarmee zou valsheid in geschrifte zijn gepleegd, al ontkent Alkan dat. Hij beweert dat Kongolo is gedwongen door Jansen om onder een geregistreerd contract uit te komen.

"Op het moment dat Ronald Koeman – die bij Rob Jansen zit – aangaf interesse te hebben in Kongolo, is hij geswitcht", aldus advocaat Joes Blakborn. "Dat was vijf dagen voor het einde van de transfertermijn. Terwijl hij bij Alkan heeft getekend voor een duur van twee jaar." De KNVB verwacht over ongeveer een maand uitsluitsel te kunnen geven over de kwestie.