Serieuze plannen voor overname ADO met Advocaat en Jol: 'Hij is onbetrouwbaar'

Serieuze plannen voor overname ADO met Advocaat en Jol: 'Hij is onbetrouwbaar'

14-12-2016 07:36
36

John van Zweden heeft concrete plannen om ADO Den Haag over te nemen van de Chinese zakenman Hui Wang, die er een potje van maakt. Dat vertelt hij in gesprek met de Nieuwe Revu. Eerder was John van Zweden aandeelhouder van Swansea City.

De zakenman heeft het niet op Wang en laat dat ook duidelijk blijken in het blad. "Wang is een onbetrouwbare Chinees. Ik ontmoette hem tweemaal omdat ik vanaf het eerste moment betrokken was bij de aandelendeal. Ik zei meteen: niet doen, want één eigenaar kan de club naar de klote helpen. Dat blijkt nu", aldus Van Zweden.

Wang moet zijn beloftes nakomen, is de tendens in het verhaal van de ondernemer. "Als de Ondernemingskamer beslist dat Wang wanbeleid heeft gepleegd, ga ik iedereen die altijd riep dat ze de club wilden redden, vragen de daad bij het woord te voegen. Ik ben niet kapitaalkrachtig genoeg om ADO in mijn eentje te redden en één grootaandeelhouder is onverstandig. Ik denk dat we 5 miljoen nodig hebben."

Er liggen dus serieuze plannen voor een overname. "Verdeeld over tien man is dat vijf ton per persoon. Een schijntje voor mensen zoals Dick Advocaat, Rob Jansen en Martin Jol. Samen kunnen we ADO redden op een Swansea-achtige manier waarbij we aandelen uitschrijven zodat een deel van de club eigendom wordt van de supporters."