Manu wil terug naar Nederland na gesprek: Niemand hoeft iets te betalen

Manu wil terug naar Nederland na gesprek: "Niemand hoeft iets te betalen"

14-12-2016 14:13
29

De kans is groot dat Elvis Manu in januari van club gaat verwisselen. De situatie van de oud-Feyenoorder bij het Engelse Brighton & Hove Albion is uitzichtloos en dus mag hij verhuurd worden.

"Brighton is een grote club. Het stadion, het trainingscomplex. In alles is het een Premier League-club. Het enige doel is om dit jaar te promoveren en daar hebben ze ook de spelers voor. Ik ben buiten de boot gevallen", zegt Manu tegen Voetbal International. "De club begrijpt mijn situatie en heeft gezegd dat ik verhuurd mag worden. Het goede nieuws: niemand hoeft iets te betalen. Ik mag gratis verhuurd worden."

Nederland behoort tot de opties. "Ik ken de Eredivisie en de Eredivisie kent Elvis Manu. Ik heb het laten zien bij Feyenoord en Cambuur. Ik heb zelfs in Europa bewezen dat ik het kan. Een terugkeer naar Nederland zou goed zijn voor mijn carrière." Natuurlijk valt dan de naam van Feyenoord. "Ik ga niet openlijk solliciteren voor een plekje bij Feyenoord. In Nederland weten ze wat ik kan. Ik ben inmiddels 23 jaar en wil gewoon wekelijks spelen. Het komende half jaar wil ik laten zien dat ik het nog niet verleerd ben."