'Koeman doet zaken met Manchester United: 28,5 miljoen euro voor bankzitter'

'Koeman doet zaken met Manchester United: 28,5 miljoen euro voor bankzitter'

14-12-2016 18:39
6

De kans is groot dat Ronald Koeman met Everton gaat shoppen bij Manchester United. Niet Memphis Depay, maar Morgan Schneiderlin wordt woensdag nadrukkelijk gelinkt aan een overstap van Old Trafford naar Goodison Park.

Schneiderlin is één van de spelers die in januari mogen vertrekken van José Mourinho, die er deze week niet omheen draaide. Everton staat volgens de doorgaans betrouwbare Telegraph klaar om de Franse middenvelder te verlossen van de United-tribune. Schneiderlin zou 28,5 miljoen euro moeten kosten.

Manchester United betaalde achttien maanden geleden nog 35 miljoen euro voor hem aan Southampton, waar Schneiderlin veel indruk maakte. Op Old Trafford kan de 27-jarige controleur het echter niet bolwerken. De teller staat halverwege het seizoen op elf schamele minuten in de Premier League.

De verwachting is dat Everton de strijd om Schneiderlin gaat winnen, hoewel ook West Bromwich Albion nog in de race is. Koeman zou hem beschouwen als de ideale opvolger van Gareth Barry (35). Schneiderlin verdient op dit moment 143.000 euro per week bij United en Everton is bereid vrijwel het volledige salaris over te nemen. Ook Memphis zou nog op het lijstje van Koeman staan.