PSV troeft Manchester City af en hengelt keeper binnen: Echt getwijfeld

PSV troeft Manchester City af en hengelt keeper binnen: "Echt getwijfeld"

15-12-2016 14:53
21

NAC Breda raakt doelman Aron van Lare kwijt aan PSV. De dertienjarige keeper, die - zo schrijft NAC zelf op het digitale thuis - 'bekend staat als één van de grootste keeperstalenten van Nederland', gaat in de zomer aan de slag in Eindhoven. Meerdere Nederlandse topclubs én Manchester City volgden Van Lare. 

De tiener is pas een halfjaar actief in Breda. "Ik ben iedereen die bij de jeugdopleiding van NAC betrokken is enorm dankbaar voor de kans die ze mij hebben geboden. In mijn periode bij NAC heb ik mezelf kunnen ontwikkelen tot de keeper die ik nu ben."

"Het was een moeilijke keuze, want de samenwerking met de trainers en Gabor Babos als keeperstrainer in het bijzonder beviel mij eigenlijk uitstekend. Ik heb daarom echt getwijfeld, maar de overgang naar PSV is voor mij een mooie kans om mezelf op een hoger niveau uit te dagen", vertelt hij op de website van de Jupiler League-club. 

PZC schrijft donderdag dat Manchester City, dat een samenwerkingsverband heeft met NAC, onlangs liet weten dat het Van Lare heeft bekeken. De keuze viel uiteindelijk dus op PSV, waar de talentvolle sluitpost komend seizoen in het onder 15-team gaat keepen.