Contractnieuws uit Alkmaar: Weinig spelers met zo'n gevoelige trap als hij

Contractnieuws uit Alkmaar: "Weinig spelers met zo'n gevoelige trap als hij"

15-12-2016 17:53
2

AZ heeft het contract van Justin Bakker opengebroken en verlengd. De achttienjarige centrale verdediger is nu tot 2020 verbonden aan de Alkmaarse club. Bakker maakt zijn minuten bij Jong AZ in de Tweede Divisie. De ploeg is koploper.

"Justin maakte in de voorbereiding op dit seizoen indruk toen hij mocht meetrainen met de A-selectie", vertelt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts op de clubsite van AZ. "Die lijn heeft hij voortgezet bij Jong AZ in de Tweede Divisie, waar hij met Pantelis Hatzidiakos een stevig verdedigingsduo vormt. Justin is verdedigend en met name opbouwend sterk. Er zijn weinig spelers met zo'n gevoelige trap als hij. We verwachten dat hij zich de komende jaren verder ontwikkelt en aansluiting vindt bij het eerste elftal."

Ook Bakker komt aan het woord en is verheugd dat hij zijn handtekening mocht zetten onder een nieuwe verbintenis. Dat AZ tevreden over hem is, doet hem goed. "Dit is super mooi. Ik heb er hard voor gewerkt en dit is ook mijn doel geweest. Nu hoop ik zo snel mogelijk in het AFAS Stadion te mogen spelen. Tegen ASWH (bekerduel, 2-0 red.) zat ik al op de bank, dat was mooi. Dat was al een bekroning op mijn seizoen tot nu toe."