Riedewald over vertrekoptie bij Ajax: 'Goed overleggen over de toekomst'

Riedewald over vertrekoptie bij Ajax: 'Goed overleggen over de toekomst'

16-12-2016 13:37
14

Jaïro Riedewald denkt nog niet aan een vertrek bij Ajax. De verdediger annex middenvelder van de Amsterdammers hoopte in de KNVB Beker te spelen tegen SC Cambuur (2-1 nederlaag), maar startte niet. Mogelijk start hij wel tegen PSV op zondag. "Laten we het hopen."

"Ik weet niet waarom ik niet speelde tegen Cambuur. Jammer, want het is lekker als je een wedstrijd kan spelen. Meestal spelen we in de beker met een andere opstelling dan in de competitie, dus het is wel jammer", stelt Riedewald tegenover AT5. "Ik wil me goed profileren, ook naar de buitenwereld. Het liefst wil ik natuurlijk vier wedstrijden per maand spelen. Dat is de afgelopen maanden niet gelukt en daar baal ik van."

"Het is geen ideale situatie voor een jonge jongen als ik", stelt Riedewald. "Wat ga ik doen? Ik weet het eigenlijk nog niet. (…) Ik moet goed overleggen over hoe het in de toekomst eruit gaat zien." Is een transfer mogelijk? "Het is niet in mijn hoofd opgekomen om te vertrekken. Of het nu een verhuurperiode is of een definitief vertrek."

"Ik heb het hier wel naar m'n zin, Ajax is een mooie club. Tete heeft het ook weleens gezegd: er zijn nou eenmaal veel jongens die in je schoenen willen staan. Nogmaals, ik baal dat ik niet speel, maar ik verkeer alsnog in een mooie positie. Ik heb op jonge leeftijd al veel bereikt, dat moet je ook niet vergeten. Daar hou ik me aan vast, mijn tijd komt nog wel", verzekert Riedewald.