VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: doelman

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: doelman

19-12-2016 12:00
42

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen! De komende periode bepalen jullie welke spelers bij de beste elf van de Eredivisie tot nu toe horen. We trappen af met de doelmannen!

Voor de positie van doelman hebben wij vijf keepers genomineerd waar jullie op kunnen stemmen. In de poll onder het bericht kunnen de stemmen worden uitgebracht. De vijf genomineerden zijn:

Benjamin van Leer (Roda JC)
Natuurlijk, als keeper bij een minder presterende club heb je altijd meer te doen. Maar wat Benjamin van Leer dit seizoen laat zien als keeper van Roda JC is ongekend. In wedstrijden waarin hij negentig minuten lang bestookt wordt ronselt hij iedere bal, hoe maakt niet uit, uit zijn doel. Een sta-in-de-weg zoals een doelman moet zijn.

Brad Jones (Feyenoord)
Het noodverband van Feyenoord blijkt topclubwaardig te zijn. Jones, vorig seizoen uitblinker bij NEC, werd door de zware blessure van Kenneth Vermeer in alle haast naar de Kuip gehaald en blijkt de perfecte tussenoplossing te zijn. Acht clean sheets en slechts acht tegengoals: met Jones wordt het voor Kenneth Vermeer nog een flinke concurrentiestrijd.

Kostas Lamprou (Willem II)
Klein, lang niet altijd even betrouwbaar, maar dit seizoen sterker dan ooit. Met zes clean sheets en een groot aantal cruciale reddingen heeft hij er voor gezorgd dat Willem II nu niet in de degradatiezone verkeert. Lamprou verrichte het hoge aantal van 3,4 reddingen per tegengoal in de eerste seizoenshelft.

André Onana (Ajax)
Begon het seizoen als eerste doelman omdat Jasper Cillessen was vertrokken en Tim Krul nog niet fit was en blijkt gewoon een bijzonder betrouwbare keuze onder de Ajax-lat te zijn. Blinkt uit met fraaie reddingen en is niet op slippertjes te betrappen. Met zijn 20 jaar is Onana zijn leeftijd ver vooruit en Krul moet vrezen voor een Ajax-jaartje zonder vaste basisplaats.

Jeroen Zoet (PSV)
In een slecht draaiende ploeg zeven keer de nul houden, dat is een grote verdienste van Jeroen Zoet. De Oranje-doelman blijkt ook dit seizoen weer stabiel onder de lat bij PSV en solliciteert naar een zomerse transfer naar het buitenland.