'Manchester United-transfer in de maak: voorzitter pakt vliegtuig naar Engeland'

'Manchester United-transfer in de maak: voorzitter pakt vliegtuig naar Engeland'

19-12-2016 12:11
8

Benfica-president Luis Filipe Vieira pakt maandag het vliegtuig naar Manchester om te onderhandelen over de transfer van Victor Lindelof. Manchester United is zéér geïnteresseerd in de Zweedse verdediger. De Premier League-grootmacht hoopt de komst van de 22-jarige international snel af te ronden. 

De Portugese sportkrant O Jogo meldt dat de deal tussen Benfica en United overigens nog geen gedane zaak is. De transfersom is een heikel punt. Lindelof is volgens zijn werkgever zo'n 45 miljoen euro waard, maar zover zijn de Engelsen niet bereid te gaan. Filipe Vieira is nu dus onderweg naar Old Trafford om een deal te bespreken. 

Lindelof wordt al maandenlang gelinkt aan topclubs uit Engeland, Italië en Spanje. Hoewel United-manager José Mourinho afgelopen week nog ontkende dat hij van plan is om in januari grote aankopen te doen, zijn Engelse media ervan overtuigd dat de Portugees sowieso een extra verdediger wil toevoegen aan zijn selectie. Mourinho zou weinig vertrouwen hebben in Daley Blind en Chris Smalling en bovendien is Eric Bailly afwezig; de zomeraankoop is met Ivoorkust actief op de Afrika Cup.