'Eerste Engelse topclub concretiseert interesse en klopt aan voor Van Dijk'

'Eerste Engelse topclub concretiseert interesse en klopt aan voor Van Dijk'

22-12-2016 07:16
16

Manchester City lijkt de eerste Engelse topclub te zijn die concreet wordt voor Virgil van Dijk. De club van manager Pep Guardiola heeft bijna zestig miljoen euro over voor de Oranje-international.

Manchester City voerde in de afgelopen twee weken al diverse concrete gesprekken met Southampton, zo meldt The Daily Mail. Van Dijk is op de hoogte van de belangstelling en zal de lokroep uit het Etihad Stadium waarschijnlijk niet afslaan. De 25-jarige verdediger verheugt zich met name op het spelen van Champions League-voetbal.

Technisch directeur Txiki Begiristain van Manchester City werkt momenteel aan een transfer. The Citizens hopen Van Dijk al in januari naar het Etihad Stadium te halen, maar mocht dat niet lukken dan wordt er in de zomer een nieuwe poging gewaagd. Guardiola wil er koste wat kost een centrale verdediger met Premier League-ervaring bij.

Hoewel Southampton niet happig is op een winters vertrek van Van Dijk, lijkt een bod van zestig miljoen voldoende om de club op andere gedachte te brengen. De oud-speler van FC Groningen kwam in 2015 voor ruim 15,5 miljoen over van Celtic.