'Na FC Twente nu ook Sporting Portugal in Doyen-problemen: dure rekening'

'Na FC Twente nu ook Sporting Portugal in Doyen-problemen: dure rekening'

23-12-2016 18:49
5

Sporting Lissabon moet Doyen twaalf miljoen euro betalen. Het Tribunal Federal Suisse, de Zwitserse Hoge Raad, heeft dat bepaald. Volgens De Telegraaf is de investeringsmaatschappij op alle punten in het gelijk gesteld. 

De Portugese club ging in beroep tegen een uitspraak van het sporttribunaal CAS. Doyen verkreeg een deel van de transferrechten van Marcos Rojo en na diens transfer naar Manchester United moest de club 75 procent van de transfersom betalen. Dat weigerde de club echter, omdat het vond dat Doyen contractbreuk had gepleegd. Bovendien is Sporting van mening dat Doyen invloed heeft uitgeoefend op het transferbeleid van de club. 

In Nederland is Doyen vooral bekend door de samenwerking met FC Twente. In november 2015 kwam een geheime overeenkomst tussen beide partijen naar buiten. Uit die overeenkomst zou blijken dat de investeerdersgroep invloed had op het transferbeleid van de club uit Enschede. Het voorwaardelijk intrekken van de licentie, een boete van 185.000 Zwitserse Frank en een driejarig verbod op het spelen van Europees voetbal vormden de straf.