Update: 'AS Roma heeft tien miljoen euro over voor winterse transfer El Ghazi'

Update: 'AS Roma heeft tien miljoen euro over voor winterse transfer El Ghazi'

29-12-2016 19:37
8

AS Roma gaat in januari werk maken van de komst van Memphis Depay (Manchester United) of Anwar El Ghazi (Ajax). Corriere dello Sport schrijft dinsdag dat één van de twee aanvallers in beeld is om het gemis van Mohamed Salah op te vangen. 

Salah neemt met Egypte deel aan de Afrika Cup en zal in januari diverse wedstrijden van Roma aan zich voorbij moeten laten gaan. Reden genoeg voor de Serie A-grootmacht om de transfermarkt op te gaan en zich te richten op een nieuwe aanvaller. 

Memphis en El Ghazi zijn twee namen die hoog op het verlanglijstje van I Giallorossi prijken. De situatie van de aanvaller van Manchester United is bekend: Memphis is compleet uit beeld verdwenen bij manager José Mourinho en behoort zelden tot de wedstrijdselectie van de Portugees. De Oranje-aanvaller mag in januari vertrekken. Meerdere clubs, waaronder Everton en FC Porto, zijn geïnteresseerd in Memphis. 

El Ghazi is dit seizoen zijn plek in de Ajax-basis kwijtgeraakt aan Bertrand Traoré. De vleugelaanvaller werd afgelopen zomer ook al gelinkt aan Italiaanse clubs. Het is niet bekend of Ajax bereid is om El Ghazi in de winterstop te verhuren of te verkopen. 

Update 29 december, 19:37 uur: In navolging van Corriere dello Sport meldt ook Calciomercato dat AS Roma serieuze belangstelling heeft voor Anwar El Ghazi. De Romeinen zouden ongeveer tien miljoen euro over hebben voor de vleugelspeler van Ajax. Ook Jesé Rodriguez van Paris Saint-Germain is in beeld bij de Italiaanse hoofdstedelingen.