'Fenerbahçe heeft genoeg gezien en legt nieuw contract voor aan Advocaat'

'Fenerbahçe heeft genoeg gezien en legt nieuw contract voor aan Advocaat'

28-12-2016 23:32
7

Als het aan Fenerbahçe ligt, gaat Dick Advocaat nog lang niet met pensioen. De 69-jarige trainer kan een nieuw contract tot de zomer van 2018 tekenen in Istanbul.

Dat meldt het Turkse Sporx. Als Advocaat ingaat op de aanbieding, is hij 71 jaar oud aan het einde van zijn Fenerbahçe-contract. Het is nog niet bekend of de Hagenaar dat ziet zitten. Advocaat staat sinds september 2016 aan het roer bij Fenerbahçe, dat onder zijn leiding is opgeklommen naar plek vier in de Süper Lig.

Naast Advocaat lijken ook zijn assistenten Mario Been en Cor Pot in Istanbul te mogen blijven. De huidige contracten lopen na dit seizoen af. Advocaat en zijn team krijgen naar verluidt volledige zeggenschap over het transferbeleid van volgend seizoen, in het geval de handtekeningen worden gezet.

In Turkije gonst het overigens weer van de geruchten rond Fenerbahçe. Marco van Ginkel (Chelsea) en Memphis Depay (Manchester United) zijn de meest in het oog springende namen die aan de Turkse topclub worden gelinkt. Ook Hatem Ben Arfa (Paris Saint-Germain) wordt genoemd.