Update: 'Swansea heeft beet: nieuwe manager binnen 48 uur gepresenteerd'

Update: 'Swansea heeft beet: nieuwe manager binnen 48 uur gepresenteerd'

31-12-2016 20:36
12

Frank de Boer heeft deze week aan Swansea City laten weten dat hij géén interesse heeft om aan de slag te gaan bij de Premier League-club. Dat meldt The South Wales Evening Post. De Nederlandse trainer was een belangrijke kandidaat om de ontslagen Bob Bradley op te volgen. 

De Boer, die begin november op straat werd gezet door Internazionale, ziet blijkbaar geen heil in de vacature in het Liberty Stadium. Eerder deze week klonken die verhalen ook al. Swansea ontsloeg dit seizoen al twee trainers. Na enkele competitiewedstrijden was Francesco Guidolin de klos. Diens opvolger Bradley hield het slechts twee maanden vol in Wales. Afgelopen dinsdag kreeg de Amerikaan zijn congé. 

Wedden

Meer odds

Tal van namen zingen inmiddels rond bij de nummer negentien van de Premier League. Ook Jaap Stam zou in beeld zijnThe Guardian en Sky Sports schrijven vrijdag dat Swansea nu de pijlen heeft gericht op Paul Clement. De 44-jarige Brit is momenteel de rechterhand van Carlo Ancelotti bij Bayern München. Eerder werkte het duo samen bij onder meer Real Madrid en Paris Saint-Germain. In het seizoen 2015/16 stond Clement op eigen benen bij Derby County. 

Update 31/12 20.36: Clement wordt binnen 48 uur door Swansea gepresenteerd als nieuwe manager. Dat meldt onder meer de BBC. Tijdens de clash met Crystal Palace van aanstaande dinsdag staat de assistent-trainer van Bayern München waarschijnlijk aan het roer. Swansea is momenteel hekkensluiter van de Premier League. Zaterdag werd er in eigen huis met 3-0 verloren van Bournemouth.