Willem II contracteert Liverpool-verdediger: Dit is fantastisch

Willem II contracteert Liverpool-verdediger: "Dit is fantastisch"

30-12-2016 14:07
3

Dylan Ryan gaat aan de slag bij Willem II. De Australische verdediger komt over uit de jeugdopleiding van Liverpool. De Tilburgse Eredivisie-club heeft zelf nog geen melding gemaakt van de transfer, maar in gesprek met Four Four Two loopt Ryan (16) alvast op de zaken vooruit. 

De jonge linkspoot kan zowel in het centrum van de defensie als op de linksbackpositie uit de voeten. In 2015 kaapte Liverpool Ryan weg uit Australië. Ruim een jaar later volgt de overstap naar Willem II. Ryan heeft in Tilburg voor drie jaar getekend, vertelt hij. "Dit is fantastisch, een droom die uitkomt. Het is mijn allereerste profcontract, al op mijn zestiende. Het voelt geweldig."

De Tricolores blijken hoge verwachtingen te hebben van de tiener. "Ze denken dat ik binnen zes maanden in het eerste elftal kan spelen. Joris Mathijsen is technisch directeur van Willem II, hij heeft in het Nederlands elftal gespeeld en is daar een grote naam."

"Net als ik was hij een linksbenige verdediger", vervolgt Ryan. "Mathijsen zegt dat-ie me al een tijdje wilde vastleggen. Het is fantastisch om dat te horen van iemand met zo'n carrière achter de rug."