'Chelsea-waardige' Aké houdt van kleine clubs: Als ik een wandelingetje maak...

'Chelsea-waardige' Aké houdt van kleine clubs: "Als ik een wandelingetje maak..."

02-01-2017 21:06

Nathan Aké heeft nog weinig duidelijkheid waar hij komend seizoen gaat voetballen. De verdediger wordt momenteel door Chelsea verhuurd aan AFC Bournemouth, maar het is nog onduidelijk of de Londenaren komend seizoen verder willen met hem.

"Het is te vroeg om te zeggen of ik het volgend jaar bij Chelsea kan maken, ik kan op genoeg vlakken nog verbeteren al voetballer", laat de Nederlander optekenen in gesprek met Sky Sports. "Hopelijk is er aan het einde van het seizoen meer duidelijkheid wat er gaat gebeuren. Ik ben erg gelukkig bij Bournemouth. De kleinschaligheid van deze club vind ik erg mooi."

"Als ik bijvoorbeeld een wandelingetje in de stad maak dan komen zowel jonge als oude mensen vaak op me af om een praatje met te maken. Het lijkt wel alsof iedereen hier zeer betrokken is bij de club, alsof het één grote familie is. Ook in de spelersgroep is dat terug te zien: iedereen is aardig tegen elkaar en ook buiten het veld om doen we veel leuke dingen met het team."

De 21-jarige Aké speelt tot aan het einde van het seizoen bij Bournemouth. De linkspoot staat sinds 2007 onder contract bij Chelsea, waar hij in 2012 aansloot bij de A-selectie. Vorig seizoen werd Aké ook al verhuurd, toen speelde de linkspoot een seizoen lang voor Watford FC.