Update: Groningen bevestigt transfer 'bekerheld': Rusnák naar Amerika

Update: Groningen bevestigt transfer 'bekerheld': Rusnák naar Amerika

05-01-2017 13:43
6

De transferperiode is amper begonnen en rond FC Groningen gonst het al van de geruchten. Op de website van de club probeert algemeen directeur Hans Nijland duidelijkheid te verschaffen in alle transferverhalen.

"Via de media vernemen wij dat veel namen van onze spelers in verband worden gebracht met een mogelijke tussentijdse verhuizing naar een nieuwe club. Wij kunnen niet zoveel met al die geluiden", zegt Nijland dinsdagmiddag op de website van Groningen. "Op dit moment is er maar één mogelijke transfer concreet en dat is die van Albert Rusnak."

"Wij hebben met Real Salt Lake een akkoord bereikt over de overgang van Rusnak naar de Amerikaanse MLS. Of het ook daadwerkelijk tot een transfer komt, ligt nu aan de speler en zijn management. Wij wachten af hoe dit zich de komende dagen verder gaat ontwikkelen", vervolgt Nijland. "Mocht de overgang van Rusnak naar Salt Lake City worden afgerond, dan zullen wij geen vervanger voor hem aantrekken."

In de media worden ook Hans Hateboer, Simon Tibbling, Danny Hoesen, Bryan Linssen, Martijn van der Laan en Hedwiges Maduro met een vertrek in verband gebracht.

Update 4/1 23.11: Albert Rusnák vertrekt volgens FOX Sports definitief bij FC Groningen. De 22-jarige Slowaak heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Real Salt Lake, dat er al uit was met Groningen. Rusnák vliegt donderdag naar de Verenigde Staten en zet zijn handtekening onder een driejarig contract, met een optie voor een extra seizoen. Groningen ontvangt een onbekende afkoopsom van Real Salt Lake.

Update 5/1 13.41: De transfer van Albert Rusnák is in kannen en kruiken. FC Groningen meldt donderdag dat de Slowaak een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Real Salt Lake over een meerjarige verbintenis en dus staat niets zijn overstap nog in de weg. Eerder bereikten Groningen en de Amerikaanse club al een overeenstemming. Hoeveel Salt Lake overmaakt naar Groningen voor de 22-jarige bekerheld, maakt de club niet bekend.