'ADO-soap rond Wang krijgt zeer opvallende wending na uitkomst rechtszaak'

'ADO-soap rond Wang krijgt zeer opvallende wending na uitkomst rechtszaak'

05-01-2017 16:51
29

ADO Den Haag is met eigenaar Hui Wang al dagen in gesprek over de crisis die is ontstaan bij de club. De Hagenaars hebben veel geld tegoed van de Chinees en wonnen in Nederland een rechtszaak, maar het blijkt dat er meer speelt.

Omroep West meldt dat er een opvallende wending is, want Job van der Have en Ben Knüppe spreken namens ADO met Wang. Zij hoopten op een snelle oplossing, nog voordat het kort geding van donderdag plaatsvond. Daarin werd uitgesproken dat ADO recht heeft op een bedrag van bijna 2,5 miljoen euro. Met Wang is er intussen nog geen oplossing gevonden.

Van der Have en Knüppe zijn namens ADO bezig om orde op zaken te stellen. Zij werden door de Ondernemingskamer aangesteld voor die klus. Knüppe is de voorzitter van de rvc, Van der Have beheert de ADO-aandelen die in handen zijn van United Vansen, het bedrijf van Wang. Die aandelen wil de Chinees graag terug krijgen, waardoor er volop onderhandeld wordt.

In de gesprekken wordt het financiële probleem van ADO behandeld, evenals de toegezegde investeringen. Daarover willen de hoofdrolspelers afspraken maken. Wang wil meer inzicht in de besteding van zijn geld. Het is de vraag in hoeverre de uitspraken in het kort geding invloed hebben.