Rechtbank beslist: Wang moet bijna 2,5 miljoen euro overmaken naar ADO

Rechtbank beslist: Wang moet bijna 2,5 miljoen euro overmaken naar ADO

05-01-2017 14:40
35

Hui Wang moet ADO Den Haag bijna 2,5 miljoen euro betalen. Dat heeft de rechter donderdag bepaald. Daarmee verliest Wang het aangespannen kort geding.

In een zeer korte zitting kwam de rechter van dienst tot de conclusie dat Wang gewoon moet betalen. Het gaat om een bedrag van 2.477.605 euro. Daarmee lijkt er voorlopig een einde te komen aan de soap tussen aandeelhouder Wang en de club uit Den Haag. Wang, handelend uit naam van het Chinese bedrijf United Vansen, kwam donderdag niet opdagen tijdens de zitting. Daardoor was de zitting binnen enkele minuten voorbij.

In december besloot de Ondernemingskamer in Amsterdam al om Wang te schorsen als voorzitter van de raad van commissarissen van ADO. Ook raakte hij zijn stemrecht bij de club kwijt, omdat hij zijn aandelen tijdelijk moest afstaan aan een onafhankelijke beheerder. Door de uitspraak van de rechter lijkt ADO voorlopig in veilige haven. Eerder werd het voortbestaan van de club als twijfelachtig bestempeld wanneer Wang niet zou betalen.