United-manager Mourinho houdt woord en neemt tijdelijk afscheid van speler

United-manager Mourinho houdt woord en neemt tijdelijk afscheid van speler

05-01-2017 19:21
2

Manchester United heeft zich tijdelijk ontdaan van doelman Sam Johnstone. De jongeling wordt zoals door José Mourinho beloofd de tweede seizoenshelft verhuurd. Aston Villa neemt de sluitpost tijdelijk over.

Mourinho liet onlangs al weten dat United eigenlijk geen spelers wilde verhuren, maar voor Johnstone een uitzondering zou maken. De derde doelman mag nu aan de bak bij Villa, dat vorig seizoen degradeerde uit de Premier League en het moeilijk heeft in het Championship. United maakt bovendien melding van de terugkeer van Elgato Pereira, die was verhuurd aan het Portugese Belenenses.

Hoewel Mourinho dus geen anders spelers tijdelijk elders wil droppen, wordt Memphis Depay nog volop in verband gebracht met een transfer. De Nederlander heeft bij de clubleiding aangegeven dat hij geen toekomst meer ziet in Manchester, nadat hij in de eerste seizoenshelft amper aan spelen toekwam op Old Trafford. Spartak Moskou, Sevilla en Everton zijn enkele clubs die met Memphis in verband worden gebracht.