Snoei berispt RKC-directeur Van Mosselveld: Kom op, Frank! Houd je rustig!

Snoei berispt RKC-directeur Van Mosselveld: "Kom op, Frank! Houd je rustig!"

24-04-2020 20:37
59

De Graafschap-trainer Mike Snoei wist vrijdag niet wat hij meemaakte. Hoewel zestien clubs zich uitspraken vóór een promotie-/degradatieregeling, besloot de KNVB dit advies naast zich neer te leggen en De Graafschap en SC Cambuur in de Keuken Kampioen Divisie te houden.

Snoei dacht aanvankelijk nog dat De Graafschap geluk had, nadat KNVB-directeur Eric Gudde de uitslag van de stemming bekendmaakte: zestien clubs stemden voor, negen clubs stemden tegen en negen clubs onthielden zich van stemming. "En vervolgens zegt Gudde in vogelvlucht dat ze daardoor toch besloten hebben om niet te promoveren en te degraderen. Hij wilde ook bijna meteen de verbinding verbreken", aldus de verbijsterde Snoei in gesprek met FOX Sports. "Nauwelijks kans voor Cambuur, De Graafschap of FC Utrecht om ergens op te reageren."

Ook de reactie van Frank van Mosselveld, directeur van het mazzelende RKC Waalwijk, zorgde voor grote verbazing bij de trainer van De Graafschap. "Als je over solidariteit praat, dan roept zo'n Van Mosselveld gewoon: dit is de enige logische beslissing. Nou, Aletha...", richt hij zich tot presentatrice Aletha Leidelmeijer. "Ik heb ook wel eens een uitwedstrijdje met 1-2 gewonnen, terwijl de tegenstander véél en véél beter was. Dan gingen we stiekem de bus en in niet zo hoog van de toren blazen. Maar Van Mosselveld gaat zelfs roepen dat dit de enige juiste beslissing was. Kom op, Frank! Houd je rustig!"