'Zware bevalling' voor Jansma met Sneijder: 'Leuke man, maar ook een moeilijke'

'Zware bevalling' voor Jansma met Sneijder: 'Leuke man, maar ook een moeilijke'

10-06-2020 16:25
25

De autobiografie van Wesley Sneijder is af. Dat vertelt Kees Jansma, die het (voetbal)leven van de recordinternational van het Nederlands heeft opgetekend. Het was 'een zware bevalling', aldus Jansma tegenover Voetbal International.

"Het was niet eenvoudig met hem. We zijn ooit begonnen in een vlaag van verstandsverbijstering", zegt Jansma met een knipoog. "We kennen elkaar goed, zijn tien jaar met elkaar opgetrokken (bij Oranje, red.) en het wordt hartstikke leuk als jij het verhaal vertelt en ik schrijf het op. Het is een heel leuke man om contact mee te hebben, maar een heel moeilijke man om mee samen te werken."

Wedden

Meer odds

De nestor van de Nederlandse voetbaljournalistiek legt vervolgens uit: "Hij heeft ongeveer een half uur geduld, terwijl ik nog weleens een paar uur wil doorpraten om een hoofdstuk vol te krijgen. Dat zit er niet in. Hij heeft ook nog eens een heel drukke agenda, waarbij hij wel keurig appt: hallo vriend, vandaag maar even niet. Ik moest echt met hem afspreken. Dat was best werken."

Jansma noemt Sneijder 'een fenomeen'. "Daarom vond ik dat het boek er moest komen. Hij heeft ook privé dingen meegemaakt. Ik vond dat het een voetbalboek moest zijn, maar er komen ook privézaken in en dat was moeilijk voor hem en mij, want normaal hebben we het daar liever niet over. Ik vond het een behoorlijk zware bevalling met héél veel leuke momenten."