Malediven ontslaat 'te succesvolle' Nederlandse bondscoach: 'Vieze smaak van'

Malediven ontslaat 'te succesvolle' Nederlandse bondscoach: 'Vieze smaak van'

08-09-2021 18:43
71

Martin Koopman is totaal onverwachts ontslagen als bondscoach van de Malediven. De oud-speler van onder meer Go Ahead Eagles en FC Twente begrijpt niets van zijn ontslag en is van plan het aan te vechten.

Vorige maand ontving de 65-jarige trainer uit Deventer het slechte nieuws. "Ik ontplofte zowat en heb hier een heel vieze smaak van in de mond", laat Koopman weten. "Wegens succes is uw contract ontbonden”, laat Koopman zich cynisch uit over de gang van zaken. "Het is nog de waarheid ook. We waren als nationale ploeg met zoiets moois bezig, pakten een punt van een groot land als de Filippijnen en plaatsten ons voor het eindtoernooi om de Azië Cup, voor het eerst in de geschiedenis."

Koopman laat het er dan ook niet bij zitten. "Ik heb een advocaat in de arm genomen", laat hij weten. Daarmee wil Koopman afdwingen dat de FIFA alsnog zijn salaris uitbetaald van zijn contract dat nog liep tot 2024. Ondertussen houdt Koopman zijn oren en ogen open voor een nieuw avontuur. "Ik sta overal voor open, zou ook best weer terug willen naar Nederland. Maar eerst dit maar eens een plekje geven. Het was een bijzonder avontuur, maar met een heel onbevredigend slot."