Reus weg bij Dortmund

Dortmund en clubicoon Reus na twaalf seizoenen uit elkaar: droomafscheid lonkt

3 mei om 15:10

Borussia Dortmund en Marco Reus gaan na dit seizoen uit elkaar. Het clubicoon speelde liefst twaalf seizoenen in het Signal Iduna Park, maar hij mag deze zomer transfervrij vertrekken. Het aflopende contract van de 34-jarige aanvallende middenvelder wordt niet verlengd.

Sinds zijn komst in 2012 speelde Reus liefst 424 officiële duels voor Dortmund. Daarin maakte hij 168 treffers. De 48-voudig Duits international, die ook regelmatig kampte met blessures, groeide uit tot aanvoerder en boegbeeld in het Ruhrgebied.

"Ik weet nu al dat het afscheid mij zwaar zal vallen", zegt Reus op de website van Dortmund. "Maar toch ben ik blij dat er nu duidelijkheid is. We kunnen ons nu helemaal focussen op de laatste wedstrijden van het seizoen." Die Schwarzgelben wonnen woensdag de heenwedstrijd in de halve finale van de Champions League tegen Paris Saint-Germain. Een droomafscheid mét Champions League-titel is dus nog altijd mogelijk voor Reus. In 2013 was hij al eens dichtbij. De finale ging toen verloren tegen Bayern München, vanwege een winnende treffer van Arjen Robben.

Toch won Reus in twaalf seizoenen vier prijzen. Twee keer legde Dortmund beslag op de beker (2017 en 2021) en twee keer werd de Super Cup (2013 en 2019) gewonnen. De landstitel wist Reus niet te veroveren met Dortmund, nadat het vorig seizoen op de laatste speeldag misging.