Van Basten ziet 'vreemde gang van zaken' bij Real: 'Misschien in keuken gezegd...'

Van Basten ziet 'vreemde gang van zaken' bij Real: 'Misschien in keuken gezegd...'

1 juni om 20:47

Marco van Basten spot een vreemde gang van zaken bij Real Madrid rondom de keepers. Bij De Koninklijke stonden er in de afgelopen duels drie verschillende doelmannen onder de lat, terwijl Thibaut Courtois door een virus van concurrent Andriy Lunin in de Champions League-finale mag keepen.

Courtois heeft dit seizoen veel duels gemist door een blessure, maar sinds zijn terugkeer is hij niet meer de onbetwiste nummer één bij Real Madrid. Tijdens zijn absentie heeft Lunin namelijk een goede indruk gemaakt. Voor de Champions League-finale was het daardoor de vraag wie er zou keepen bij Real, maar dat vraagstuk loste zich vanzelf op: Lunin werd in aanloop naar de wedstrijd geveld door een virus. Daardoor krijgt Courtois de voorkeur. "Dat was een vreemde gang van zaken", begint Van Basten bij Ziggo Sport.

"Lunin heeft uiteindelijk bijna het hele seizoen gekeept. Een week of vijf geleden kreeg Courtois voor het eerst weer een kans na zijn blessure. Hij heeft twee of drie keer gekeept, vervolgens speelde Kepa nog een wedstrijd en daarna was de beurt weer aan Lunin. Ik dacht ook dat Lunin in de finale zou gaan spelen", gaat Van Basten verder. "Als je het hele seizoen met hem speelt, dan denk ik ook dat het waardevol is om zo'n keeper dan te belonen."

"Op de een of andere manier is hij ziek geworden. Misschien hebben ze bij Real Madrid in de keuken gezegd: doe het maar zo, dan hoeven wij de keuze niet te maken. Het is in ieder geval een makkelijk geweest voor Ancelotti, want hij heeft niet hoeven kiezen", besluit Van Basten grappend.