Opgebloeide Lucca blikt terug op tijd bij Ajax: 'Was een negatieve ervaring'

Opgebloeide Lucca blikt terug op tijd bij Ajax: 'Was een negatieve ervaring'

31-12-2023 21:15
59

Lorenzo Lucca slaagde niet bij Ajax, maar geldt dit seizoen als de doelpuntenmaker bij Udinese. Hij heeft dit seizoen tot dusver vijf keer gescoord in de Serie A. Tegenover Football Italia spreekt hij over zijn ontwikkeling.

De spits was vorig seizoen nog actief bij Ajax, waar het avontuur voor hem anders liep dan gehoopt. Het bleef vooral bij invalbeurten, wanneer Ajax nog iets moest forceren. "Ik heb twee negatieve ervaringen gehad, ook met blessures, dus ik hoopte dat het goed zou gaan bij Udinese", aldus de aanvaller, die tweemaal scoorde in de Eredivisie en zes keer voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

"Nadat ik in de jeugdopleidingen van Torino en Brescia had gespeeld, ging ik naar Palermo in de Serie C", vervolgt Lucca. "Ik dacht dat ik in niveau omlaag ging, maar feitelijk was ik juist begonnen met klimmen. Ik leerde nieuwe dingen en scoorde veertien goals in de Serie C."

Lucca wordt in zijn ontwikkeling geholpen. "Door iemand uit Turijn, iemand die in me gelooft. Samen analyseren we mijn wedstrijdbeelden. De goals, maar ook fouten. Ik kijk ook veel naar hoe Erling Haaland beweegt. Hij heeft een soortgelijk fysiek als ik, al is hij linksbenig. Ik probeer te leren van zijn beweging in de zestien. Je moet focussen op de bal, de goal én de verdediger."