Tsjechische media: Ihattaren kan vertrekken, Slavia Praag gaat contract ontbinden

Tsjechische media: Ihattaren kan vertrekken, Slavia Praag gaat contract ontbinden

11 maart - 16:27 Laatste update: 16:41
350

Het einde van het tijdperk van Mohamed Ihattaren bij Slavia Praag lijkt nabij. De Tsjechische club wil het contract van de 22-jarige Ihattaren ontbinden, melden bronnen aan iSport.

'Het ziet er momenteel niet rooskleurig uit voor Ihattaren', schrijft het Tsjechische medium. Ihattaren tekende in december een prestatiecontract bij Slavia, met de kans om een driejarige verbintenis te krijgen. Door middel van individuele trainingen moest hij in eerste instantie aansluiting zien te vinden bij de hoofdmacht. "Hij is een paar procent vooruitgegaan. Hij heeft een individueel plan dat hij nu al een maand volgt en dat zal hij blijven doen in januari. Het plan is om hem fit te krijgen en aan de A-ploeg toe te voegen, maar dat kan nu nog niet. Het is voor een groot gedeelte aan hem", zei trainer Jindřich Trpisovsky destijds.

Zo ver is het nog niet gekomen. Sterker nog: eind januari werd duidelijk dat Ihattaren werd teruggezet naar de B-ploeg. Aanvankelijk verloor Ihattaren een aantal kilo en mocht hij mee op trainingskamp. Toch kwam de klad erin. Dat gebeurde op trainingskamp. 'De club heeft zijn escapades onder het tapijt geschoven, maar iSport is op de hoogte van disciplinaire misdragingen in het hotel aan het eind van januari', klinkt het. 'Het contract wordt beëindigd.'

Juicekanalen in Nederland melden dat Ihattaren weer terug in Nederland is. Op foto's is te zien dat Ihattaren ogenschijnlijk lachgas gebruikt. Het is onduidelijk of dat ten grondslag ligt aan de naderende contractontbinding. Ihattaren speelde tot dusver nog geen enkele wedstrijd voor Slavia.