Barça zet nieuwe trainer in wachtkamer: 'Ik zou willen dat Xavi blijft'

Barça zet nieuwe trainer in wachtkamer: 'Ik zou willen dat Xavi blijft'

22 maart - 11:47
3

Joan Laporta hoopt dat Xavi er alsnog voor kiest om verder te gaan als trainer van FC Barcelona. De voorzitter is bereid om zo lang mogelijk te wachten op het 44-jarige clubicoon, vertelt hij aan Mundo Deportivo.

"Ik zou willen dat Xavi blijft", stelt Laporta. "Maar ik zal één ding zeggen, we hebben er niet over gesproken. Ik heb hem al verteld dat alle coaches naar Barca willen komen, ik krijg in ieder geval van alle kanten voorstellen, en ik heb Xavi verteld dat we respecteren dat hij tot het einde van het seizoen blijft. Het was zijn beslissing."

Sinds Xavi zijn vertrek aankondigde zit Barça echter weer in de lift. Zo bereikten de Catalanen ten koste van Napoli de kwartfinale van de Champions League en werd de La Liga-topper tegen Atlético Madrid met liefst 0-3 gewonnen. "Het gaat goed met ons, we worden steeds beter", stelt Laporta. "Sinds Xavi zijn vertrek aankondigde, hebben we weer veel gewonnen en knipogen we naar elkaar alsof we willen zeggen dat er hier iets kan gebeuren. Het gaat steeds beter en onze doelen worden behaald."

"Xavi weet dat ik wil dat hij doorgaat", vervolgt Laporta. "Hij blijft zeggen dat hij aan het einde van het seizoen vertrekt, maar we zullen zien. Laten we elkaar geen druk opleggen, want op dit moment gaat het goed." De preses heeft een boodschap voor een eventuele nieuwe trainer. "Wie naar Barça wil komen, zal tot het eind van het seizoen moeten wachten, want we nemen pas een besluit als Xavi vertrekt."