FC Twente is klaar met Brenet en gaat contract zo snel mogelijk ontbinden

FC Twente is klaar met Brenet en gaat contract zo snel mogelijk ontbinden

26 maart - 21:05 Laatste update: 21:09
97

FC Twente gaat vroegtijdig afscheid nemen van Joshua Brenet. De Tukkers willen het aflopende contract van de vleugelverdediger, die eerder deze week in opspraak raakte, ontbinden. Dat meldt Voetbal International

De club uit Enschede heeft naar verluidt geen vertrouwen meer in een verdere samenwerking met Brenet, die sinds januari 2022 onder contract staat bij FC Twente. Dat heeft alles te maken met de strafzaak die op dit moment tegen de speler loopt. Brenet is veroordeeld tot een maand gevangenisstraf wegens het tweemaal betrapt worden op het rijden zonder rijbewijs.

Brenet gaat tegen de uitspraak in beroep, maar daar gaat FC Twente niet op wachten. Het geduld van de Enschedeërs is op, nadat Brenet de afgelopen maanden meerdere keren bij incidenten buiten de lijnen betrokken was. Zo zou Brenet zich op het afscheidsfeestje van Wout Brama misdragen hebben en door de beveiliging uit uit het desbetreffende café gegooid zijn. 

FC Twente is inmiddels al in gesprek met Brenet, die aan het einde van het seizoen sowieso al zou vertrekken. VI verwacht dat de formaliteiten rondom het ontbinden van het contract spoedig worden afgerond.