'Barça geeft niet op en wil Xavi met opvallend plan verleiden tot langer verblijf'

'Barça geeft niet op en wil Xavi met opvallend plan verleiden tot langer verblijf'

27 maart - 16:42
12

FC Barcelona gooit alles in de strijd om Xavi te behouden. De club wil de trainer 'in de watten leggen' door hem een functie als ambassadeur van de Baça Foundation aan te bieden. Barcelona hoopt dat Xavi uiteindelijk terugkomt op zijn beslissing om na dit seizoen te stoppen als trainer in Camp Nou.

Xavi stopt deze zomer als trainer van Barcelona, na een teleurstellend seizoen. President Joan Laporta heeft al meerdere keren uitgesproken dat hij wil dat de oud-middenvelder blijft. Barcelona heeft nu een plannetje bedacht, weet Catalunya Radio: de Catalanen willen de clubicoon 'in de watten leggen' na het moeilijke jaar.

Wedden

Meer odds

Het is namelijk de bedoeling dat Xavi ambassadeur van de foundation van de club wordt. Daarmee hoopt de clubleiding dat de oefenmeester zijn beslissing om te vertrekken nog eens heroverweegt.

Op de achtergrond zou Barcelona al voorzichtig contact hebben gezocht met Hansi Flick. De huidige nummer twee van de Spaanse competitie geeft echter nog geen gas voor een nieuwe trainer: de prioriteit zou eerst uitgaan naar het proberen te behouden van Xavi.