Fabrizio Romano zorgt voor meer rumoer: vier trainers op shortlist Ajax

Fabrizio Romano zorgt voor meer rumoer: vier trainers op shortlist Ajax

28 maart - 13:00 Laatste update: 15:04
97

Op de shortlist van Ajax staan vier trainers die in aanmerking komen voor de opvolging van John van 't Schip. Dat beweert Fabrizio Romano, die de naam van Pepijn Lijnders al liet vallen.

Van 't Schip maakt aan het einde van het seizoen plaats voor een nieuwe hoofdcoach, zo bevestigde hij vrijdagmiddag op de persconferentie voor het uitduel met PEC Zwolle. Het speculeren over zijn opvolging duurt al even, maar Romano komt met een nieuwe denkrichting: volgens de Italiaanse transferexpert staan er vier kandidaat-trainers op de shortlist van Ajax. Wie dat zijn, blijft onduidelijk.

De naam van Lijnders zingt in elk geval rond in Amsterdam. Hij stopt aan het einde van het seizoen bij Liverpool, in het kielzog van manager Jürgen Klopp. Ajax zou - in meer en mindere mate - ook denken aan Pascal Jansen, Frank de Boer, Albert Stuivenberg, Mitchell van der Gaag, Dick Schreuder, Joseph Oosting en Graham Potter. Dave Vos, trainer van Jong Ajax, is eveneens genoemd. "Ik zal geen hoofdtrainer meer zijn", aldus Van 't Schip vrijdag.