Schouten reageert: 'Heeft Van Basten dat gezegd? PSV past bij mij'

Schouten reageert: 'Heeft Van Basten dat gezegd? PSV past bij mij'

28 maart - 13:20 Laatste update: 13:24
72

Jerdy Schouten voelt zich sinds zijn overstap van Bologna naar PSV een stuk meer gezien. De complimenten die hij krijgt, onder meer van Marco van Basten, doen hem goed, laat hij weten aan Helden.

"Dit is zeker Oranje-materiaal, echt een goede speler", zei Van Basten eind 2023 over Schouten, die bezig is aan een sterk debuutjaar bij PSV. "Heeft Marco van Basten dat gezegd? Nou, als zo'n grote voetballer dat over me zegt, dan voel ik me gevleid", reageert de 27-jarige middenvelder. "Mijn ouders hebben dit waarschijnlijk wel meegekregen. Zij waren vast enorm trots toen ze dat hoorde."

Schouten kwam afgelopen zomer over van Bologna, dat hem in 2019 wegplukte bij Excelsior. "Toen ik bij Bologna speelde, heeft men in Nederland mij nooit veel zien voetballen. In Italië deed ik het niet anders dan hier, maar nu hoor je meer over mij. In Bologna werd ik altijd herkend op straat. Als ik op vakantie was in Nederland had ik rust, hier kon ik overal naartoe zonder dat mensen me aanspraken. Dat is nu wel veranderd."

In Eindhoven is Schouten op zijn plek. "Ik voelde al snel dat PSV goed bij mij paste. De mensen die het hier voor het zeggen hebben, zijn ook no-nonsense. Rondom de andere topclubs in Nederland hangt meer controverse dan om PSV. PSV doet wat het moet doen, voor de rest hoor je nooit gekke dingen over de club. Dat past bij mij."

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!