Messi doet boekje open over toekomst: 'Dan zal ik zelf de knoop doorhakken'

Messi doet boekje open over toekomst: 'Dan zal ik zelf de knoop doorhakken'

28 maart - 17:35
9

Lionel Messi is voorlopig nog niet van plan om te stoppen als profvoetballer. De Argentijn heeft nog altijd plezier in het spel en voorlopig hoeven zijn fans nog niet te vrezen voor het einde van zijn loopbaan.

In de Big Time Podcast van MBC1 geeft Messi aan dat leeftijd niet bepalend is voor zijn beslissing. "Vanaf het moment dat ik besef dat ik niet meer presteer, dat ik geen plezier meer heb en dat ik mijn teamgenoten niet meer kan helpen, zal ik zelf zeker de knoop doorhakken", aldus de linkspoot. Hij heeft nog een contract tot 31 december 2025 bij Inter Miami.

Wedden

Meer odds

"Ik ben heel zelfkritisch", vervolgt Messi zijn verhaal. "Ik weet wanneer ik goed ben, wanneer ik slecht ben, wanneer ik goed speel, wanneer ik slecht speel. En wanneer ik voel dat het tijd is om de stap te zetten, zal ik dat zeker doen. Maar als ik me goed blijf voelen, zal ik altijd proberen om door te blijven gaan." Hij was dit seizoen in drie MLS-duels goed voor drie doelpunten.

Op dit moment kampt Messi met een hamstringblessure. Afgelopen interlandperiode moest hij zodoende de interlands van Argentinië tegen El Salvador (3-0 winst) en Costa Rica (3-1 winst) aan zich voorbij laten gaan. Daarnaast miste de Argentijn de laatste twee wedstrijden van Inter Miami in de MLS. Komende zomer hoopt hij met zijn land de Copa América te prolongeren.

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!