Gerehabiliteerd bestuurslid besluit na Smit-vertrek Volendam toch te verlaten

Gerehabiliteerd bestuurslid besluit na Smit-vertrek Volendam toch te verlaten

28 maart - 15:09
16

Vier maanden nadat Frans ten Berge op non-actief werd gesteld en vervolgens weer in de armen werd gesloten door FC Volendam, laat de zakelijk directeur weten aan het eind van het seizoen te vertrekken bij de club uit het vissersdorp. Ten Berge informeerde het personeel van Volendam donderdagochtend over zijn besluit.

Voordat voormalig voorzitter Jan Smit en zijn collega's zelf moesten vertrekken, gingen zij over tot het ontslag van Ten Berge. Smit stelde Ten Berge zelf aan als zakelijk directeur. "Algeheel disfunctioneren op zijn portefeuilles en geen openheid richting de club over zaken die essentieel zijn voor goed bestuur", luidde de reden van het ontslag destijds.

Wedden

Meer odds

Na het wegsturen van het bestuur door de rvc, enkele dagen later, werd het ontslag van Ten Berge diezelfde week nog door rvc-voorzitter, Jaap Veerman teruggedraaid. "Het was een ongegronde, rancuneuze beslissing van het bestuur", stelde hij. Vier maanden later maakt Ten Berge dus bekend alsnog zelf op te stappen. Hij wilde niet richting de pers reageren, maar op de website van Volendam zegt hij: "Ik vind het mooi een bijdrage te hebben kunnen leveren aan deze prachtige club. Een club met een enorme drive om te slagen, die altijd voor goud gaat, sterk verankerd is in de lokale gemeenschap en gesteund wordt door vele vrijwilligers. Dat maakt deze club zo uniek."

Ook geeft de club aan naar een opvolger te zoeken. Ten Berge blijft Volendam ondersteunen zolang de vacature nog niet is ingevuld. Na het vertrek van Ten Berge is Jan-Bas Veltman het enige nog overgebleven directielid, al hoopt FC Volendam op korte termijn in Patrick Busby een technisch directeur te kunnen presenteren, stelt het Noordhollands Dagblad.