Nieuws uit Italië: Ajax komt uit bij voormalig PSV-target voor verdedigende impuls

Nieuws uit Italië: Ajax komt uit bij voormalig PSV-target voor verdedigende impuls

28 maart - 17:43 Laatste update: 18:44
122

Ajax heeft concrete interesse in voormalig PSV-target Zeno Debast, weet het Italiaanse Corriere dello Sport. De Belgische verdediger voelt zich klaar voor een buitenlandse transfer en zal komende zomer afscheid nemen van Anderlecht.

Naast Ajax zou ook AC Milan nadrukkelijke belangstelling hebben in Debast. De centrale verdediger beschikt over een contract tot de zomer van 2025 bij Anderlecht, maar weigert deze te verlengen. De Belgische recordkampioen wil voorkomen dat Debast transfervrij de deur uitloopt en zodoende ligt een vertrek aankomende zomer in de lijn der verwachting. Zijn transfersom wordt binnen Anderlecht geschat op zo'n twaalf miljoen euro.

Wedden

Meer odds

Inmiddels heeft Debast zes interlands namens België achter zijn naam staan. Hij maakte zijn debuut onder leiding van Roberto Martínez, maar ook onder de nieuwe bondscaoch Domenico Tedesco wordt de centrale verdediger gezien als een belangrijke speler voor de toekomst. 

In de zomer van 2023 was Debast een belangrijke kandidaat om de nieuwe centrumverdediger te worden van PSV, maar de Eindhovenaren waren niet bereid te voldoen aan de vraagprijs van Anderlecht. De keuze van PSV viel uiteindelijk op Armel Bella-Kotschap, die voor één jaar werd gehuurd zonder optie tot koop. De kans bestaat dus dat PSV komende zomer opnieuw een poging gaat wagen voor Debast.