Alblas stopt na nieuwe kruisbandblessure: 'Zullen het nooit weten'

Alblas stopt na nieuwe kruisbandblessure: 'Zullen het nooit weten'

28 maart - 18:13 Laatste update: 18:20
11

Norbert Alblas zet na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan. De 29-jarige doelman van Excelsior liep vorige week een nieuwe kruisbandblessure op en dit was voor hem een aanleiding om goed na te denken over zijn toekomst. 

Voor Alblas was dit zijn derde kruisbandblessure tijdens zijn carrière. Hij wist meteen dat het fout zat. "Het opvallende was dat het de eerste twee keer mijn rechterknie was nu is het de linker. Maar ik wist dus wel hoe het voelde. Nadat het gebeurd was, speelde direct door mijn hoofd om met keepen te stoppen", vertelt de doelman tegenover de clubkanalen

Afgelopen week nam de doelman de tijd om een beslissing te maken met betrekking tot zijn toekomst. Inmiddels staat zijn besluit vast. "Omdat ik niet het geloof heb dat ik na mijn revalidatie nog meer uit mijn keeperscarrière ga halen dan ik al heb bereikt", legt Alblas uit. Hij wil zich gaan richten op het trainersvak. "Ik ben trots op de carrière die ik heb gehad, ik heb er naar mijn idee alles uitgehaald."

Alblas kan als doelman geen rol meer vervullen bij Excelsior, maar hij blijft zich de komende tijd inzetten om de spelersgroep te helpen. "Ik heb altijd geprobeerd medespelers te helpen en dat zal ik de komende periode blijven doen. We hebben nog een aantal belangrijke wedstrijden en gaan er met z’n allen alles aan doen om ons te handhaven."

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!