Harde woorden voor 'schuldige' Brenet: 'Dat willen we niet meer'

Harde woorden voor 'schuldige' Brenet: 'Dat willen we niet meer'

29 maart - 19:00
32

Dominique Scholten heeft in gesprek met TC Tubantia gereageerd op het vertrek van Joshua Brenet. De algemeen directeur van FC Twente noemt het afscheid 'vervelend, maar noodzakelijk'. 

"Het is heel vervelend. Ten eerste voor de mens Joshua", vertelt Scholten. "Los van wat er allemaal gebeurt om hem heen, het blijft altijd gaan over mensen. Je weet dat het ook op de spelersgroep een impact gaat hebben." Toch staat FC Twente achter de beslissing om Brenet, die veroordeeld werd tot een maand cel, te laten gaan. "Er speelden veel dingen en dit was het moment waarop we zeiden: we willen niet meer dat je voor ons uitkomt."

De veroordeling was voor FC Twente de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. "Hij was onschuldig tot afgelopen dinsdag, nu is hij schuldig bevonden. De situatie is omgedraaid." Dat Brenet nog in hoger beroep gaat, deert Scholten niet. "Dat verandert de situatie niet."

De sportieve inbreng van Brenet, die voor Twente tot dusver veertien keer scoorde en negen assists gaf, zal gemist worden. "Het was een kwaliteitsspeler. Voor de jongens is het lastig, voor de staf ook. Uiteindelijk zijn de spelers gaan trainen en is alle focus op Heracles. Dat is de voetballerij. We moeten door en we gaan door. Zondag staat er weer een grote wedstrijd op het programma."