'Ik kan het niveau van Ajax aan, dat durf ik wel te zeggen'

'Ik kan het niveau van Ajax aan, dat durf ik wel te zeggen'

18 april - 18:15
72

Philippe Sandler is ervan overtuigd dat hij niet zou misstaan bij Ajax. De verdediger van NEC, die komende zondag de bekerfinale tegen Feyenoord speelt, wordt al het hele seizoen overladen met complimenten. 

NEC draait een absoluut topseizoen, en kan daar komende zondag in De Kuip een kroon opzetten. Een van de dragende krachten in het elftal van trainer Rogier Meijer, is Sandler. Medespelers en analisten brachten hem al in verband met een stap hogerop. "Ik vind het wel leuk als mensen dat zeggen, hoor. Maar ik weet zelf ook wat ik kan en welk niveau ik kan halen", zegt de geboren Amsterdammer in gesprek met Voetbal International.

"Ja, ik kan het niveau van Ajax aan", vervolgt Sandler, die twee jaar terug nog kort bij de aartsrivaal uit Rotterdam speelde. "Dat durf ik wel te zeggen. Ik heb ook bij Feyenoord gezeten en daar had ik ook niet het gevoel dat ik het niet aankon. Ik raakte alleen geblesseerd tijdens mijn tweede training. Weer had ik pech, ja. Ik ben daar verder niet meer zo mee bezig, maar ik weet wel wat ik kan."

Sandler heeft bij NEC nog een contract tot medio 2025. Eerder speelde centrale verdediger ook nog bij PEC Zwolle, Manchester City, Anderlecht en het Franse Troyes.