'Bayern-ultra's weer in de fout, UEFA overweegt fikse straf voor halve finale CL'

'Bayern-ultra's weer in de fout, UEFA overweegt fikse straf voor halve finale CL'

18 april - 19:02
9

Bayern München moet het in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid mogelijk wéér zonder uitfans doen. BILD meldt dat de UEFA gaat onderzoeken of het Der Rekordmeister gaat straffen voor de grote hoeveelheid vuurwerk tijdens de thuiwedstrijd tegen Arsenal van woensdagavond. 

De harde kern van Bayern heeft zich dit seizoen allerminst populair gemaakt bij de UEFA. Tijdens het uitduel met SS Lazio (14 februari) gooiden supporters al vuurwerk op het veld. Bayern plaatste zich vervolgens wel voor de kwartfinales, maar moest het daarin uit bij Arsenal zonder uitsupporters stellen. 

Een soortgelijke straf lonkt nu weer. Voor de aftrap tegen Arsenal (1-0 winst) lieten gemaskerde ultra's 150 rookfakkels afgaan, aldus BILD. Het zou een protest zijn geweest tegen de eerdere straf van de Europese voetbalbond. 

De kans is groot dat de ultra's door deze actie niet welkom zijn op woensdag 8 mei. Dan speelt Bayern de tweede halve finale tegen Real Madrid. Het heenduel, in Duitsland, wordt afgewerkt op 30 april.