Transformatie Kluivert pakt goed uit: 'Dit is waarom we hem hebben gehaald'

Transformatie Kluivert pakt goed uit: 'Dit is waarom we hem hebben gehaald'

18 april - 20:51
9

Manager Andoni Iraola vindt dat Justin Kluivert steeds beter omgaat met zijn nieuwe rol bij Bournemouth AFC. De Nederlander heeft een meer centrale rol in plaats van op de flanken bij The Cherries.

Kluivert wist tegen het Manchester United van Erik ten Hag voor de achtste keer dit seizoen het net te vinden. De aanvaller annex middenvelder zette zijn ploeg op 2-0. Uiteindelijk werd het nog 2-2. Sinds de transfer van Kluivert naar Bournemouth transformeert de oud-Ajacied steeds meer van een vleugelaanvaller naar een meer centrale speler. Vooral op tien komt Kluivert steeds meer aan spelen toe.

Het lijkt geen toeval dat Bournemouth een van de beste reeksen van dit seizoen kent sinds Kluivert op tien speelt. Iraola is dik tevreden met de spelverdeler. "Justin begrijpt heel goed wat we proberen te doen", aldus de manager, opgetekend door Daily Echo. "Hij heeft zich goed aangepast op een positie waar hij nog niet veel heeft gespeeld. We hebben hem wel gecontracteerd omdat hij op vier posities kan spelen. In de spits, als vleugelaanvaller of op tien."

Iraola ziet dat Kluivert ook steeds meer tot scoren komt of een assist geeft. "Hij speelde al goed, maar nu is hij ook bij goals betrokken. Hij is heel waardevol en werkt vooral erg hard voor het team." Kluivert speelde dit seizoen al dertig wedstrijden voor Bournemouth. Daarin was hij goed voor acht goals en twee assists.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: