'Maatsen en Chelsea in de zomer uit elkaar, forse afkoopclausule in contract'

'Maatsen en Chelsea in de zomer uit elkaar, forse afkoopclausule in contract'

19 april - 11:34 Laatste update: 20 april - 15:22
12

De verwachting is dat Chelsea en Ian Maatsen komende zomer uit elkaar gaan, meldt Fabrizio Romano. Op dit moment wordt de verdediger verhuurd aan Borussia Dortmund, waar hij een goede indruk maakt.

Chelsea is van plan om winst te maken op Maatsen door hem in de zomerse transferperiode te verkopen. De linksback maakte in 2018 de overstap vanuit de jeugdopleiding van PSV naar de Engelse topclub, maar na meerdere verhuurperiodes en een gebrek aan perspectief lijkt een vertrek aanstaande. Maatsen wil minuten maken en dit moet gaan gebeuren bij een andere club.

Bij Borussia Dortmund is men tevreden over de prestaties van Maatsen. De Nederlander is een vaste basiskracht bij de Duitsers, waar hij in dertien wedstrijden goed is voor één doelpunt en twee assists. Ook was hij trefzeker in de returnwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tegen Atlético Madrid. Maatsen beschikt over een afkoopclausule in zijn contract van 35 miljoen pond, omgerekend ongeveer 40 miljoen euro.

Eerder kwam de Duitse tak van Sky Sports met het nieuws dat Maatsen zelf ook aanstuurt op een vertrek bij Chelsea. Hij zou de clubleiding al geïnformeerd hebben over zijn toekomstplannen. De 22-jarige linksback hoopt op een langer verblijf bij Borussia Dortmund.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: