Update: Berichtgeving over nieuwe club voor Zidane stellig ontkracht

Update: Berichtgeving over nieuwe club voor Zidane stellig ontkracht

19 april - 15:32 Laatste update: 15:33
26

Volgens Mundo Deportivo is Zinedine Zidane dichtbij een akkoord met Bayern München. Duitse media melden echter al snel na het nieuws dat hier niets van waar is. Zidane zou niet eens op de verlanglijst staan in München

Volgens de Spaanse krant zouden Julian Nagelsmann en Zidane de belangrijkste kandidaten voor de trainerspositie in München. Nagelsmann kondigde vandaag echter aan dat hij langer bondscoach van Duitsland blijft. Zo ligt de weg open voor Zidane. Hij zou al in gesprek zijn met de clubleiding en een akkoord nadert al.

Zidane zou de clubleiding ook om versterkingen hebben gevraagd in de defensieve linie. Dit kan dan weer gevolgen hebben voor Matthijs de Ligt. De Nederlander krijgt onder Thomas Tüchel weer regelmatig speeltijd, maar met extra versterkingen zal die kans weer iets meer slinken.

Tot nu toe was Zidane enkel nog coach van Real Madrid. De Fransman was daar wel bijzonder succesvol. Zidane trainde de club van 2016 tot 2018 en daarna weer van 2019 tot 2021. In die tijd pakte hij drie keer de Champions League en werd hij twee keer kampioen van Spanje. Na zijn vertrek in 2021 nam Zidane een periode van rust van drie jaar. Zijn naam viel ook bij Manchester United als mogelijke opvolger van Erik ten Hag.

Update: Volgens Sky Sport Deutschland is er niets waar van de berichtgeving van Mundo Deportivo over Zidane. De Fransman zou niet eens op het lijstje mogelijke trainers staan in München. De enige beweging die vrijdag rond het trainersschap bij Bayern is geweest, zou de afzegging van droomkandidaat Nagelsmann zijn geweest.