Bayern benadert potentiële nieuwe trainer: 'Wil ik dit wel?'

Bayern benadert potentiële nieuwe trainer: 'Wil ik dit wel?'

24 april - 15:16 Laatste update: 15:29
9

Ralf Rangnick staat hoog op het verlanglijstje van Bayern München om Thomas Tuchel na dit seizoen op te volgen. Rangnick is op dit moment bondscoach van Oostenrijk, één van de tegenstanders van Oranje op het aanstaande EK.

Rangnick bevestigt dat Bayern contact met hem heeft gezocht en dat een eventuele overstap naar Der Rekordmeister is besproken. Dat vertelt hij in een interview met het Oostenrijkse medium 90minuten. "Bayern München heeft contact met ons opgenomen en ik heb de ÖFB (Oostenrijkse voetbalbond, red.) er ook over geïnformeerd", begint Rangnick.

De 65-jarige Duitser zal naar eigen zeggen 'gewoon' de coach zijn die het Nederlands elftal gaat proberen te verslaan met zijn Oostenrijk. "Mijn focus ligt op het Oostenrijkse nationale team. Wij zijn volledig gefocust op het EK. Ik voel me hier erg op mijn gemak. Er is op dit moment geen reden om concreet in gesprek te gaan", vervolgt de oefenmeester.

Zelfs als Bayern Rangnick zou bestempelen als dé nummer één kandidaat, weet hij niet of hij daar op in zal gaan. "Het moment waarop Bayern zou zeggen: wij willen jou. Dan moet ik mezelf afvragen: wil ik dit wel?."